Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Lobkowicz na pouti Porciunkule v klášteře v Jablunkově

Datum publikace1. 8. 2013, 18.15
TiskTisk

Kostel a nádvoří kláštera sester Alžbětinek v Jablunkově se v pátek 2. srpna 2013 stanou místem tradiční františkánské pouti Porciunkule. Sestry zvou věřící k účasti na této slavnosti, které se zúčastní i biskup František Václav Lobkowicz.

Jablunkov: Do klášterního kostela sv. Josefa se mohou věřící vypravit již ve čtvrtek 1. 8. na večerní mši svatou s nešporami, která začíná v 18.00 hodin. Do 21.00 hodin bude v kostele adorace.

V pátek se kostel otevře již v 5.30 hodin, kdy do zpovědnic usednou kněží, kteří budou zpovídat celé dopoledne. Další příležitost ke svátosti smíření bude od 17.30 hodin.

Během pouti Porciunkule bude u sester Alžbětinek slouženo celkem pět mší svatých. Při liturgii bude znít čeština, slovenština i polština. Biskup František Václav Lobkowicz bude na klášterním nádvoří sloužit mši svatou v 9.30 a v 11.30 hodin.

Porciunkule je vžité jméno pro kapli Panny Marie Andělské vzdálené asi 4 kilometry od Assisi, ve které zemřel 3. 10. 1226 svatý František z Assisi. Slovo porciunkule vychází z latinského Portiuncula – malý pozemek. Členové řádu františkánů si každoročně připomínali posvěcení kostelíku Porciunkule vždy 2. 8., později pak i 1. 8.
Pouť budou mít v pátek 2. 8. také minorité na poutním místě Cvilín u Krnova. Začátek mše svaté je v 18.15 hodin. Řád minoritů založil právě svatý František z Assisi.  

Mše svaté:

6:00 (česky) - v kostele

8:00 (slovensky) - na klášterním nádvoří

9:30 (česky) - na klášterním nádvoří

11:00 (polsky) - na klášterním nádvoří

18:00 (polsky) - děkovná Mše sv.

(81. výročí posvěcení kostela)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou