Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Duka má svůj nový blog

Datum publikace5. 8. 2013, 18.38
TiskTisk

Kardinál Dominik Duka OP otevřel prvním článkem z 5. srpna 2013 svůj nový blog na Aktuálně.cz. Se čtenáři se zde chce podělit o své osobní názory na aktuální dění a upozorňovat na pozitivní věci, které mainstreamová média často opomíjejí. 

Praha: 'Nic přece nebrání arcibiskupovi, aby se cestou do katedrály nepustil v zimě do koulování turistů na pražském nádvoří, ale všichni víme, že se to jaksi ani neočekává, ani nepatří,“ píše kardinál Duka ve svém prvním příspěvku. „Nicméně psát blog je přece jen takové to nenápadné hození sněhové koule k překvapení kolemjdoucích, kteří si uvědomí, že i kardinál je jen člověk a že v něm dříme malý kluk,“ láká bloger své čtenáře.

Zhruba jednou týdně by chtěl pražský arcibiskup ve svém článku na http://blog.aktualne.cz/blogy/dominik-duka.php ukázat, že církev nepatří jen do kostelů k vysluhování svátostí, jak si mnozí myslí, ale měla by působit ve prospěch celé společnosti. Církev by se ovšem podle kardinála Duky měla v dnešní neúprosně rychlé době naučit „lépe a především srozumitelněji komunikovat s většinovým obyvatelstvem“. Pražský arcibiskup chce proto nabídnout texty „nanejvýš subjektivní“, v nichž se nebude muset držet předepsaného rozsahu a nebude muset opatrně formulovat a vážit každé slovo.

Více na http://blog.aktualne.cz/blogy/dominik-duka.php.

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou