Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Chcete si společně přečíst celou Bibli?

Datum publikace16. 8. 2013, 15.34
TiskTisk

Přemýšleli jste někdy o tom, že byste si chtěli přečíst celou Bibli a zatím jste na to neměli čas nebo dostatek odvahy? Můžete se nyní začíst společně s ostatními čtenáři Bible v brněnské diecézi. Na webových stránkách www.vezmiacti.cz připravuje Pastorační středisko brněnské diecéze rozpis četby celé Bible v rozmezí dvou let. Slavnostní zahájení společné četby Písma svatého je naplánováno na neděli 6. října 2013.

Brno: Na webových stránkách www.vezmiacti.cz připravuje Pastorační středisko brněnské diecéze rozpis četby celé Bible v rozmezí dvou let, a to ve dvou variantách: a) rozpis četby na každý den – s volnými nedělemi a posledními dny v měsíci na doplnění nepřečteného, nebo b) souhrn četby na příslušný měsíc – s možností číst libovolně podle svých možností během daného měsíce.

Slavnostní zahájení společné četby Písma svatého je naplánováno na neděli 6. října 2013 při nedělních bohoslužbách ve farnostech s požehnáním pro ty, kteří se rozhodli Bibli přečíst. Je možné číst libovolný překlad Písma (u ekumenického překladu jsou úvodní poznámky k příslušné knize, u Jeruzalémské bible jsou podrobnější poznámky a vysvětlivky).

Přípravou na čtení Písma svatého mohou být publikace (některé jsou zdarma dostupné i na internetu), které můžete číst již během srpna a září 2013:

Rozpis četby byl připraven na základě návodu pod názvem Světlem pro mé nohy je tvé slovo – Jak přečíst celou Bibli během jednoho roku pražského biblisty Angela Scarana S.S.L. Th.D. (s laskavým svolením Nakladatelství Paulínky).

Jak říká ředitel Pastoračního střediska brněnské diecéze, P. Roman Kubín: „Můžeme tedy začít společně 7. října 2013, nebo se zájemci mohou připojit k programu Vezmi a čti celou Bibli vlastně kdykoli. V každém případě je účastník stále v tichém silném spojení s dalšími čtenáři, a to dává každému vnitřní podporu a jistotu: Nejsem v tom sám. Můžeme se vzájemně podporovat vzájemnou vytrvalostí i modlitbou. I v případě, že se na nějaký čas zastavím na místě, dá se později k biblickým poutníkům opět přidat a podle vlastní libosti dohnat, co zameškám. Ať už to bude jakkoli, určitě si mohu z četby Bible odnést moudrost a sílu pro každý den.'

Bibli je možné číst přímo z počítače nebo malého PDA, z vlastní Bible nebo tyto možnosti kombinovat. Úryvky lze také dostávat každý den e-mailem (registrace bude zveřejněna na webu biskupství).

(ilustrační foto)

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou