Lupa
Obsah Obsah
Portál

Hlavní diecézní pouť roku 2013: v Malých Svatoňovicích

Datum publikace6. 8. 2013, 17.09
TiskTisk

Hlavní pouť královéhradecké diecéze se letos uskuteční 17. srpna 2013 na významném mariánském poutním místě v Malých Svatoňovicích. Polední mši svatou zde bude sloužit biskup Jan Vokál.

Malé Svatoňovice: V sobotu 17. srpna 2013 se poutníci z celé hradecké diecéze sjedou ke kostelu Sedmi radostí Panny Marie v Malých Svatoňovicích. Místo hlavní diecézní pouti se každý rok mění, letos padla volba na toto mariánské poutní místo, jehož duchovní správa byla počátkem roku povýšena na farnost.

Program diecézní pouti:

Pouť začíná od 10.00 hodin v kostele, následovat bude pobožnost v mariánském sadu. V 11.00 hodin bude mít prof. Petr Piťha přednášku na téma 'Rok víry - Cyrilometodějské jubileum'.

Vrcholem bude pontifikální mše svatá od 12.00 hod., celebrovaná biskupem Janem Vokálem.

Ve 14.30 můžete zhlédnout prezentaci projektu obnovy poutního místa  v kulturním domě. Od 14 hodin je rovněž připraven program pro děti.

Zdejší kostel je také jedním z chrámů, v nichž je na základě rozhodnutí biskupa Jana Vokála možné získávat během celého Roku víry plnomocné odpustky.

Více na www.bihk.cz.

(foto: www.bihk.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou