Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 32/2013

Datum publikace7. 8. 2013, 16.05
TiskTisk

Zpravodajství nového vydání KT se zaměřilo na již započatý proces vydávání více než 11 tisíc pozemků katolické církvi. Z jednotlivých subjektů zaznívají stížnosti na postup úřadů.

Pokud nevíte, co je Entercamp, podrobněji se to dozvíte taktéž ve zpravodajské rubrice: stovka mladých lidí prožívala evangelní příběhy v roli učedníků v jihočeské Ktiši.

Katolický týdeník vyprovází snímkem ze startu cyklojízdu Orlů z Prahy na Velehrad.

Kulturní rubrika přináší rozhovor s editorkou pamětí P. Františka Štveráka Stanislavou Vodičkovou. Kniha představuje téměř neznámého kněze, který jako vězeň nacismu a komunismu několikrát přežil svou smrt.

Na tematické dvoustraně se KT věnuje lidem na okraji. Nejstarší řemeslo a metla společnosti. Prostituce a drogy. Nahlížíme do temnějších zákoutí společnosti. Spousta osob se na okraji společnosti ocitá kvůli tvrdým životním okolnostem, či dokonce jako oběť násilí, ba obchodu s lidmi. Nabízíme pohled Písma či jeden příběh s dobrým koncem. Kolega Jiří Prinz se vypravil do Dubí, které se v devadesátých letech prostitucí nechvalně proslavilo.

Rodinná příloha Doma se věnuje kamarádství. Jak svá kamarádství prožívají dnešní děti? Liší se od toho, jak je v jejich věku prožívali a pěstovali jejich rodiče?

I v tomto čísle servíruje KT dávku letního čtení na pokračování.

Noviny uzavírá rozhovor s Vratislavem Jiljím Slezákem. Představujeme předního překladatele z němčiny, který do češtiny převedl i dílo Josepha Ratzingera.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou