Lupa
Obsah Obsah
Portál

Na Horu Matky Boží se vrací pouť. S biskupem Janem Vokálem

Datum publikace13. 8. 2013, 19.33
TiskTisk

Poutní mše svatá začne v neděli 18. srpna v 10:00 hodin. Zpečetí nové uspořádání místa, kde od srpna působí stálá duchovní správa.

Králíky: Nedlouho po převzetí Hory Matky Boží u Králík do správy hradecké diecéze přijede na místo diecézní biskup Jan Vokál. Nové uspořádání slavnostně zpečetí při obnovené mariánské pouti v neděli 18. srpna v 10.00 hodin.

Kostel na Hoře Matky Boží u Králík je zasvěcen Nanebevzetí Panny Marie. Nedělní pouť následující po tomto svátku je tak hlavní zdejší poutí.

Přímo v den svátku, ve čtvrtek 15. srpna, bude na Hoře Matky Boží mše svatá ve 14.30 hodin. Sloužit jí bude nový rektor kostela a biskupský delegát pro toto místo P. Karel Moravec.

Nový rektor se ujal správy místa k 1. srpnu 2013. V minulém období, kdy Hora Matky Boží spadala pod řád redemptoristů, stálá duchovní správa na místě z důvodu personálních potíží chyběla.

Poutní kostel a přilehlý klášter mají také nové webové stránky. Najdete je zde: http://www.klasterkraliky.cz/  

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou