Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 33/2013

Datum publikace14. 8. 2013, 16.56
TiskTisk

Papež při cestě z Brazílie zaujal vstřícným výrokem vůči homosexuálům. Jsou v našem okolí křesťané s homosexuální orientací? Víme o nich? A jak se v církvi cítí?

Nejen na zpravodajství, ale na celé tematické dvoustraně se věnujeme majetkovému narovnání mezi státem a církvemi. O aktuální situaci ohledně postupu při snaze o navrácení některých majetkových křivd jsme hovořili s generálním sekretářem ČBK Mons. Tomášem Holubem. Jak probíhá majetkové narovnání v praxi a v konkrétních případech? Umí a bude se umět o majetek církev postarat?

S velkým náporem poutníků se budou muset tento týden vypořádat všechna významná mariánská poutní místa v zemi – slaví se jeden z největších mariánských svátků v roce – slavnost Nanebevzetí Panny Marie – právě jemu se KT věnuje.

Chesterton blahořečen? Otevírá se cesta k beatifikaci anglického spisovatele první poloviny 20. století. Alespoň podle prvních signálů z Velké Británie – informuje zahraniční rubrika.

Pravdu nemocným – Marie Svatošová o tom, proč říci smrtelně nemocnému pacientovi pravdu o jeho stavu.

Příloha Perspektivy se tentokrát ohlíží za Věroslavem Mertlem. Přináší mj. úryvky z dosud nevydaných deníků a literární historik Jaroslav Med připomíná spisovatelovo rozsáhlé dílo.

Kdybyste se na svých letních cestách ocitli v Curychu, vězte, že tu dosud žije česko-moravsko-slovenský ostrůvek věřících. Na nedělní mši svaté vás přijmou v krajanské farnosti ve čtvrti Wiedikon. O misii i švýcarské církvi jsme hovořili s tamním duchovním správcem P. Antonínem Špačkem SDB.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou