Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Jan Vokál vyráží s hradeckými bohoslovci do Fatimy

Datum publikace19. 8. 2013, 10.00
TiskTisk

Na prázdninovou pouť se vydá devatenáct seminaristů z hradecké diecéze, a to včetně pěti nováčků, biskup Jan Vokál i oba generální vikáři.

Hradec Králové: V pátek 23. srpna 2013 odletí bohoslovci z královéhradecké diecéze na pouť do portugalské Fatimy. Na cestě je doprovodí biskup Jan Vokál, pomocný biskup - generální vikář Josef Kajnek a druhý generální vikář Josef Socha. Všichni tak budou mít příležitost v úzkém kruhu navštívit jedno z nejvýznamnějších poutních míst na světě.

Mezi devatenácti bohoslovci bude i pět nováčků, kteří teprve v září nastoupí do olomouckého konviktu.

Hlavním cílem pětidenní pouti je Kaple Zjevení ve Fatimě, postavená na místě, kde se v první polovině dvacátého století několikrát zjevila Panna Maria dětem. Církev tato zjevení oficiálně uznala a děti byly papežem Janem Pavlem II. blahořečeny.

Hradečtí seminaristé se přímo v kapli zúčastní dvou mší svatých a každodenních mezinárodních růžencových procesí. Kromě toho v Portugalsku navštíví také např. rodné domy svědků zjevení, klášter sv. Jeronýma v Lisabonu či kostel Santarém, kde se událo několik eucharistických zázraků. V sobotu v poledne poutníky přijme místní biskup Antonio Marto.

Cestu připravilo poutní centrum hradeckého biskupství, Českomoravská Fatima Koclířov a Libor Havlík z hnutí Kolpingovo dílo.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou