Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vatikán se chce zabývat problematikou nového otroctví

Datum publikace23. 8. 2013, 16.36
TiskTisk

Na 23. srpen vyhlásila Organizace spojených národů Mezinárodní den památky obětí obchodu s otroky. Obchod s lidmi a „novodobé otroctví“ však dále trvá, jak ve svých promluvách opakovaně upozorňuje papež František. Vatikán se proto rozhodl jednat.

Na papežovo výslovné přání organizují Papežská akademie věd a Papežská akademie sociálních věd společně se Světovou federací asociací katolických lékařů (FIAMC) počátkem listopadu (2.-3.11.2013) pracovní seminář, který se bude touto problematikou zabývat.

Jak vysvětluje kancléř Papežské akademie věd, cílem je vznik pracovní skupiny, která bude analyzovat jev novodobého otroctví a projednávat akční plán k jeho řešení. Mons. Marcelo Sánchez Sorondo zdůrazňuje, že obchod s lidmi podle některých pozorovatelů v příštích letech předstihne obchod s drogami a zbraněmi, a stane se tak nejvýnosnější kriminální činností. Podle zprávy Úřadu OSN pro drogy a kriminalitu (UNODC) za rok 2012 se otrocká práce, včetně sexuálního zneužívání, týká téměř 21 milionů lidí. “Musíme být proto vděčni papeži Františkovi, že rozpoznal jedno z nejnaléhavějších sociálních dramat současnosti a že má dostatek důvěry v katolické instituce, aby je pověřil organizací této pracovní skupiny”, podotýká mons. Sorondo. Kancléř Papežské akademie věd dodává, že práce skupiny se bude opírat o papežské magisterium.

Zdroj: Rádio Vatikán

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou