Lupa
Obsah Obsah
Portál

Olomouc bude hostit humanitární kongres

Datum publikace27. 8. 2013, 14.00
TiskTisk

Humanitární kongres, který již druhým rokem připravuje skupina deseti největších nevládních organizací v ČR působících v oblasti zahraniční humanitární práce, se letos uskuteční v Olomouci. Akce proběhne v pátek 11. října 2013. Zúčastní se ho přední odborníci z nevládních organizací, vysokých škol a médií.

Olomouc: Humanitární kongres navazuje na loňský první ročník, jehož se v Praze zúčastnilo na 200 návštěvníků. I letos vystoupí v jednotlivých panelových diskuzích odborníci z ČR i ze zahraničí a podělí se o své zkušenosti v oblasti humanitární pomoci. Cílem druhého humanitárního kongresu je zvýšit povědomí v oblasti humanitární pomoci zejména u studentů, pracovníků z oblasti humanitární a rozvojové oblasti a široké veřejnosti.

Organizátoři chtějí nabídnout jak klasická témata z oblasti humanitární práce, tak témata, která jsou v současné době aktuální – např. Sýrie a humanitární pomoc v ozbrojeném konfliktu, rozdílný přístup k okamžitým a pomalu se rozvíjejícím katastrofám, využití nových technologií v humanitární práci či negativní ekonomické trendy a udržování rozpočtu. Prostor bude věnován i ohlédnutí za uplynulými deseti lety české humanitární pomoci.

Všechny prezentace a panelové diskuze budou probíhat v angličtině, zajištěn bude simultánní překlad do češtiny. Podrobné informace k účasti i program celodenního setkání je k dispozici na adrese www.humanitarnikongres.cz.

Na organizaci se podílí ADRA, ARcidiecézní charita Olomouc, CARITAS - Vyšší odborná škola sociální Olomouc, Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci, Český červený kříž, Člověk v tísni, Diakonie ČCE, Charita ČR ad.

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou