Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 35/2013

Datum publikace28. 8. 2013, 17.23
TiskTisk

Komunisté se po volbách chystají vznést požadavek na vypsání referenda o majetkovém narovnání státu s církvemi. Jak se k jejich snahám staví generální sekretář ČBK Mons. Tomáš Holub a jaký názor na ně má politolog Stanislav Balík, se dočtete v novém vydání KT.

Zahraniční rubrika se zabývá mimo jiné návštěvou Angely Merkelové v Dachau. Toto místo navštívila jako první německá kancléřka v historii, ovšem poněkud nešťastně v předvolebním období.

Mladí filmaři se rozhodli zvěčnit odkaz zesnulého kněze P. Františka Bršlici. Z dokumentu o „obyčejném životě“ se stal projekt o kněžské službě, zachycující motivaci dnešních mladých lidí, kteří se rozhodují pro duchovní povolání.

Kulturní rubrika přináší reportáž z křesťanského hudebního festivalu United, který se konal od 22. do 25. srpna ve Vsetíně. Srpnové novince režiséra Jana Hřebejka, psychologickému dramatu Líbánky, se věnuje ve své recenzi Lukáš Jirsa.

Tématem nového čísla KT se stal světoznámý spisovatel fantastické literatury. Pedantský profesor, oddaný manžel a otec, věřící katolík, autor, který okouzlil generace čtenářů. Přečtěte si, jaký byl J. R. R. Tolkien.

Příloha Perspektivy: Špatná vláda je vždy lepší než žádná. Martin T. Zikmund otevírá aktuální téma syrského konfliktu, při němž dnes a denně umírají nevinní lidé.

Spisovatelka Sylva Fischerová je dcerou českého filozofa a sociologa Josefa Ludvíka Fischera. Letos si připomínáme 40. výročí jeho úmrtí. Rozhovor s ní naleznete na poslední straně KT.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou