Lupa
Obsah Obsah
Portál

Gen. sekretář ČBK k vyjádření prezidenta republiky

Datum publikace1. 9. 2013, 18.03
TiskTisk

Prezident republiky Miloš Zeman dnes dopoledne (neděle 1. září 2013)  v pořadu Partie televize Prima mj. hovořil na téma zákona o majetkovém narovnání vztahů mezi státem, církvemi a náboženskými společnostmi, který platí od začátku roku 2013. K jeho slovům o možnostech revize uvedeného zákona (předevš. v obl. fin.  náhrady) touto vládou či novou poslaneckou sněmovnou přinášíme vyjádření Mons. Tomáše Holuba, generálního sekretáře ČBK.

Vyjádření gen. sekretáře ČBK T. Holuba ke slovům prezidenta republiky

Katolická církev může jednat s novou politickou reprezentací, která vzejde z nadcházejících předčasných voleb, o postavení církví ve společnosti.

Základem totiž je nejprve pochopit a dojít ke shodě na postavení církve v liberálně demokratické společnosti. Z toho se pak odvíjejí všechny konkrétní věci dál. V této chvíli nejsme schopni nic předjímat.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou