Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Poutní výbor nad novinkami k Národní pouti do Izraele

Datum publikace2. 9. 2013, 16.28
TiskTisk

Na půdě České biskupské konference se dnes, v pondělí 2. září 2013, konalo další ze setkání přípravné skupiny pro Národní pouť do Svaté Země. Jak se chystá tato jedinečná listopadová událost u příležisti konce Roku víry? To se dočtete v následujícím článku.

Praha: Na dnes konaném setkání zazněly hned v úvodu dvě důležité informace: kapacita poutních zájezdů z nabídky tuzemských CK je již téměř naplněna, ale stále jsou ještě k dispozici poslední volná místa.

Máte-li tedy o účast ještě zájem, všechny potřebné informace a nabídky cestovních kanceláří naleznete na http://www.narodnipoutdosvatezeme.cz/.

Bezmála tisícovka českých věřících se tak v listopadu 2013 zúčastní několika typů poutí s tím, že se všichni setkají při společném programu s našimi biskupy v rámci samotné Národní pouti. V pátek 8. listopadu na Hoře Blahoslavenství, 9. listopadu v Betlémě a 10. listopadu 2013 v Jeruzalémě.

Výše uvedené slavnostní bohoslužby doprovodí schola ze Žďáru nad Sázavou a Cecilská hudební jednota Ústí nad Orlicí.

Nejužší přípravný tým se na místo vydává již 22. září 2013, aby se přímo v Izraeli doladily potřebné podrobnosti a praktické náležitosti této, i ve zdejším měřítku, mimořádné události.

Členy poutního výboru ČBK  jsou biskupy vybraní zástupci jednotlivých diecézí. Ke spolupráci byly vyzvány cestovní kanceláře zajišťující veškeré služby pro poutníky při cestách do Svaté Země.

Poutnímu výboru předsedá Mons. Tomáš Holub, generální sekretář ČBK, který řízením výboru pověřil P. Pavla Dokládala z Poutního centra Biskupství královéhradeckého, (mobil 731 598 751, 731 598 752   nebo poutnik@bihk.cz).

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou