Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Jan Vokál požehná muzeu pro třebechovický betlém

Datum publikace3. 9. 2013, 12.08
TiskTisk

Vzácný pohyblivý betlém bude po dvou letech opět k vidění, a to v nově postaveném muzeu. Ve čtvrtek 5. září mu požehná biskup Jan Vokál.

Třebechovice: Dva roky nemohli návštěvníci Třebechovic pod Orebem vidět slavný pohyblivý betlém. Ten mezitím prošel rekonstrukcí a místní muzeum betlémů získalo zcela novou budovu.

Jejího slavnostního otevření se ve čtvrtek 5. září zúčastní královéhradecký biskup Jan Vokál, který novému muzeu požehná.

'Třebechovický betlém je chloubou naší diecéze, jsem velmi rád, že právě u nás je tak živá betlémářská tradice,' řekl biskup Jan Vokál.

Pro veřejnost bude muzeum otevřeno od pátku 6. září.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou