Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 36/2013

Datum publikace4. 9. 2013, 17.02
TiskTisk

Pomozme společně nalézt mír pro Sýrii! Touto naléhavou výzvou se obrátil papež František na celé mezinárodní společenství. Připojte se ke dni půstu a modlitby, který Svatý otec vyhlásil na sobotu 7. září.

Zpravodajství KT dále informuje: Další kritika majetkového narovnání státu s církvemi zazněla z úst prezidenta Miloše Zemana. Minulý pátek proběhla ostře sledovaná intronizace nového trnavského arcibiskupa Jána Orosche. V Zábřehu na Moravě vymysleli originální způsob, jak využít přebytky ovoce a zeleniny ze zahrádek.

Publicistika vzpomíná na biskupa Antona Aloise Webera, který vedl litoměřickou diecézi v těžkých dobách nástupu nacismu a druhé světové války. Ač sám německé národnosti, vždy se Čechům snažil vycházet vstříc. V září si litoměřická diecéze připomene 65 let od jeho smrti.

S posledním prázdninovým dnem odstartoval své vysílání nový televizní kanál ČT :D, který bude mít i svůj křesťanský rozměr. Podrobnosti pro vás zjišťoval Jan Paulas.

Jak zvládnout září bez stresu? Rady a doporučení přináší tématická dvoustrana KT, kterou připravila Kateřina Šťastná.

Celistvá pedagogika Franze Ketta vychází z křesťanského pojetí člověka a začíná zdomácňovat nejen ve zdejších církevních školkách. Více se o tomto pedagogickém směru dozvíte v rodinné příloze Doma.

P. Miloslav Fiala OPraem oslavil pětaosmdesáté narozeniny. Za svým bohatým životem se ohlíží v rozhovoru s Alešem Palánem, který naleznete na poslední straně KT.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou