Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Příběhy, které svět nevidí: v televizi již od neděle

Datum publikace5. 9. 2013, 17.04
TiskTisk

Česká televize připravila dokumentární cyklus o práci Charity ČR a dalších církevních organizací nazvaný Příběhy, které svět nevidí. První díl věnovaný procházce světem mentálně hendikepovaných odvysílá již tuto  neděli, 8. září 2013, od 15.15 hod. na programu ČT 2.

Celkem patnáct půlhodinových pořadů o práci Charity ČR a diakonií církve evangelické i husitské připravila pro podzimní nedělní odpoledne Česká televize.

'Jde o dokumentární cyklus, který mapuje velmi záslužnou a poněkud nedoceněnou práci charity v naší republice. Současně nahlíží do životních příběhů jejích klientů i lidí, kteří o ně pečují,' uvádí v popisu série ČT.

První díl, nazvaný Můj vlastní svět, přináší příběh mentálně postiženého Jirky, klienta Oblastní charity Brno. 'Rozhodli jsme se společně vydat do Jirkova světa a na chvilku vidět život jeho očima. Stal se naším věrným průvodcem, který komentuje svůj každodenní život stejně jasně a jednoduše, jako je schopen mluvit o svém těžkém osudu,' uvádějí autoři dokumentu na stránkách ČT věnovaných právě cyklu Příběhy, které svět nevidí.

V dalších částech série nahlédneme např. i do života dobrovolníků, lidí s duševním onemocněním, klientů rané péče, lidí žijících na ulici ap.

Více informací o tomto seriálu nalezenete na webech ČTCharity ČR. Zde si rovněž můežet pustit jeho ukázku.

(zdroj: TS Charity ČR)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou