Lupa
Obsah Obsah
Portál

Mše svatá v Novém Jičíně u příležitosti oslav 700 let města

Datum publikace6. 9. 2013, 16.07
TiskTisk

Oslavy 700 let od první písemné zmínky o městě Nový Jičín zahájí v sobotu 7. září 2013 v 8.30 hodin mše svatá ve farním kostele Nanebevzetí Panny Marie. Hlavním celebrantem bohoslužby bude biskup František Václav Lobkowicz. Společně s ním budou celebrovat místní duchovní a dva kněží z Německa.

Nový Jičín: Na bohoslužbu se chystají také představitelé samosprávy Nového Jičína a řada pozvaných hostů. Mše svatá bude sloužena na poděkování za město a jeho minulost i přítomnost s prosbou o jeho budoucnost.

Součástí programu oslav je také celodenní otevření památek v Novém Jičíně. Farní kostel tak bude pro návštěvníky přístupný od skončení ranní mše svaté až do 17.00 hodin.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou