Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Krajané budou diskutovat o víře v sekulárním světě

Datum publikace10. 9. 2013, 14.16
TiskTisk

Slovenská katolická misie v Londýně pořádá akci, jež přiblíží možnosti prožívání křesťanských hodnot v sekulárním světě. Setkání nazvané The mission se koná 5. října 2013.

Londýn. Setkání nazvané The mission s podtitulem Jak se dnes mohu stát misionářem já? si klade za cíl přiblížit, jak je možné žít křesťanské hodnoty v sekulárním světě. Akce se koná u příležitosti Roku víry a 1150. výročí příchodu slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. „Londýn je multikulturní kotel nejrůznějších lidí tvořících dohromady živou metropoli. Každý přisypává něco ze sebe do světa, kde se vyskytuje. Křesťané mají být solí, jež má přinášet chuť Krista. Navazují na Cyrila a Metoděje tím, že ve svojí době, na místě, kde právě žijí, svědčí svým životem o Bohu, “ přibližují smysl akce její pořadatelé.

Slovenská katolická misie v Londýně navazuje na původní česko-moravsko-slovenskou misii, kterou založil roku 1964 rodák z Rajhradu, jezuitský kněz Jan Lang (1919-2007). Vzniklé centrum Velehrad sloužilo jako náboženské, kulturní i společenské centrum pro Čechy a Slováky žijící v Británii.  Roku 2008 se změnila organizační struktura a vznikla samostatná slovenská misie. Nadále však zastřešuje i pastorační péči o české krajany.

Akce se koná 5. října 2013 ve Westminster Cathedral Hall na Ambrosden Avenue.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou