Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Malý přijal dva účastníky konference Forum 2000

Datum publikace18. 9. 2013, 12.05
TiskTisk

V úterý 17. září 2013 přijal biskup Václav Malý v Arcibiskupském paláci dva z účastníků letošního ročníku mezinárodní konference Forum 2000, jmenovitě kubánského disidenta Dagoberta Valdése a novináře Williama Echiksona, který nyní působí ve společnosti Google.

Praha: S D. Valdésem hovořil o současné situaci na Kubě, zvláště o aktuálním pastýřském listě tamní biskupské konference a aktivitách obhájců lidských práv. S W. Echiksonem mluvil o cenzuře internetu v diktaturách, rovněž o odpovědnosti a svobodě nejen uživatelů nových technologií.

Dagoberto Valdés Hernández je kubánský disident, katolický intelektuál, zakladatel a editor časopisů Vitral (http://www.vitral.org/) a Convivencia (http://convivenciacuba.es/). S biskupem Václavem Malým se již v minulosti setkal, a to během jeho cesty na Kubu v r. 2003. Roku 2004 navštívil Valdés na pozvání tehdejšího arcibiskupa, kardinála Miloslava Vlka Prahu a byl tehdy přijat i prezidentem Václavem Havlem.

William Echikson působí ve společnosti Google jako vedoucí komunikace a veřejných záležitostí pro svobodu slova v Evropě, na Blízkém východě a v Africe. Zabývá se tedy otázkami svobody slova a demokracie v internetové době. Dříve pracoval jako evropský korespondent několika amerických periodik, mimo jiné Christian Science Monitor, Wall Street Journal, Fortune a Business Week. Mezi lety 1985 a 1991 se jako novinář účastnil událostí, které vedly k pádu komunismu. Tehdy se v Praze setkával také s Václavem Malým. O pádu komunismu napsal knihu „Lighting the Night“.

(Jan Rückl, Aleš Pištora, www.apha.cz)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou