Lupa
Obsah Obsah
Portál

Katechismus katolické církve pro tablety a smartphony

Datum publikace20. 9. 2013, 1.00
TiskTisk

Dnes ráno (čtvrtek 19. září 2013) byla na tiskové konferenci Svatého stolce v aule Jana Pavla II. prezentována mj. další událost Roku víry: Den katechetů (28. a 29. září 2013), kterému také předchází Mezinárodní katechetický kongres (od 26. do 28. září) v Římě.

Řím: Během zmíněné tiskové konference také Mons. Rino Fisichella, předseda Papežské rady pro Novou evangelizaci, představil aplikaci Katechismu katolické církve pro tablety a smartphony, která může velmi pomoci nejen katechetům.

Tato novinka umožňuje mít Katechismus katolické církve s jeho Kompendiem vždy po ruce a usnadňuje práci s textem, zejména pak s biblickými, referenčními a jinými odkazy. Je neocenitelná také při hledání názvů a pojmů.

Arcibiskup Fisichella dnes zdůraznil i skutečnost, že v současné době působí na celém světě více než 3 miliony katechetů. (Amerika - 1.800.000, Evropa - 554.000, Afrika - 400.000, Asie – 303.000 a Oceánie – 16.000). Ti všichni ale potřebují permanentní odbornou formaci a právě tato aplikace může být v tomto ohledu velmi nápomocna.

Arcibiskup také vyzdvihl fakt, že katechetické službě se ve světě věnují většinou ženy, bez jejichž obětavé práce by církev byla nucena práci v mnoha farnostech výrazně omezit.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou