Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Svatý Kopeček přivítá romskou pouť

Datum publikace19. 9. 2013, 12.53
TiskTisk

I letos se na Svatém Kopečku u Olomouce sejdou Romové z mnoha koutů republiky, aby se zúčastnili tradiční Romské pouti. V sobotu 21. září 2013 tak na tomto významném poutním místě proběhne nejen mše svatá, ale připraven je i bohatý kulturní program plný tance a hudby.

Olomouc: Program začne krátkou pěší poutí ze Samotišek, kde se zájemci sejdou v 10.30 hodin. Samotná poutní mše svatá začíná setkáním u Wolkerova kříže pod bazilikou v 11.00 hodin.

Mši svatou budou sloužit salesiáni z Ostravy. Odpolední kulturní program v ambitech za bazilikou proběhne od 12.30 do 16.00 hodin. Speciálním hudebním hostem bude romská gospelová skupina F6 ze Slovenska. V průběhu odpoledního programu bude možnost individuálního žehnání rodinám.

Vystoupí též další hudební a taneční skupiny z Brna, Brodku u Přerova, Hranic na Moravě, aj. Samozřejmě nebude chybět ani občerstvení či aktivity pro děti (trampolína, výroba upomínkového předmětu, malování na obličej, copánkování aj.).

Organizátorem akce, která je určena pro širokou veřejnost, je Středisko Khamoro pro etnické menšiny Charity Olomouc.

Zdroj: Charita Olomouc

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou