Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Benedikt XVI. mládeži: Jste nadějí církve

Datum publikace24. 9. 2013, 13.21
TiskTisk

Za odkaz emeritního papeže Benedikta XVI. mládeži lze pokládat knihu 'Jste nadějí církve,' která právě vychází v Nakladatelství Paulínky.

'Pán nepochybně oceňuje váš křesťanský život na univerzitách, v kolejích a ve školách. Je ale potřeba jít dál. Nikdy nelze říci dost, protože Boží láska je nekonečná,' připomíná v jedné z promluv k mladým lidem, jež je obsahem této knihy, Benedikt XVI. Právě výzva k důsledně žitému křesťanství je jedním z nejčastěji se opakujících motivů, který prostupuje papežovými promluvami k mládeži. Ty jsou v knize rozděleny do dvou částí, z nichž  první díl mapuje průběh světových dnů mládeže a obsahuje studii P. Jana Balíka. Druhý díl pak přináší výběr z papežových promluv pro mládež během apoštolských cest a několik stěžejních projevů o mládeži. 'Čtenáři a především kněží najdou na stránkách těchto knih velkou moudrost, inspiraci pro pastoraci a jistě se jich dotkne něco z toho, jak odvážně a inkulturovaně byl papež Ratzinger schopný oslovovat mladé lidi,' říká vedoucí sekce pro mládež ČBK P. Jan Balík. 

Prezentace knihy proběhne dne 2. října 2013 od 19 hodin na Filosofické fakultě UK v Praze (nám. Jana Palacha) za účasti kardinála Dominika Duky a děkana FF UK doc. PhDr. Michala Stehlíka, Ph.D. Během prezentace bude promítán krátký dokumentární film o Benediktu XVI. a promluví P. Jan Balík. 

Komplet lze zakoupit či objednat v knihkupectví Paulínky nebo v prodejnách Karmelitánského nakladatelství. Cena kompletu je 288 Kč.

Prezentace knihy proběhne i v dalších v dalších vysokoškolských městech:

7.10. od 19:30 hodin v klubu Pod Kánoí (Sadová 149), Zlín

9.10. od 20:15 hodin v Centru Aletti, Olomouc za účasti arcibiskupa Mons. Jana Graubnera

21.10. od 20 hodin Kostel u Jezuitů, Brno

23.10. od 19 hodin Večer mladých, biskupství ostravsko-opavské

30.10. od 20:30 hodin Nové Adalbertinum, Hradec Králové

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou