Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Jan Vokál ve Svaté Zemi připravuje Národní pouť

Datum publikace25. 9. 2013, 17.48
TiskTisk

V místech, odkud víra přišla, Češi završí celosvětový Rok víry. O detailech pouti nyní v Izraeli jedná hradecký biskup.

Jeruzalém: Biskup Jan Vokál odletěl na několik dní do Svaté země, a to v rámci příprav velké podzimní Národní pouti. Při své cestě se setká mimo jiné s latinským patriarchou jeruzalémským Mons. Fouadem Twalem. Bude se podílet také na výběru konkrétních míst pro hlavní bohoslužby.

Na Národní pouť do Svaté země se stovky českých věřících spolu s většinou biskupů vydají na začátku listopadu 2013. Organizaci zaštiťuje poutní centrum hradeckého biskupství.

Všechny skupiny poutníků se setkají při třech velkých bohoslužbách v pátek 8. listopadu na Hoře blahoslavenství, v sobotu 9. listopadu v Betlémě a v neděli 10. listopadu v Jeruzalémě.

'V Galileji kolem Hory blahoslavenství se udála velká část Ježíšova působení – právě tam byl udělen primát Petrův, Kristus tam apoštoly učil modlit se Otče náš a zjevil jim velkou část svého učení. Druhá společná mše svatá bude u Betléma na Poli pastýřů, kde anděl pastýřům oznámil Kristovo narození, a poslední v Jeruzalémě, kde byl Kristus umučen a vstal z mrtvých,' vysvětlil biskup Jan Vokál

Rozhovor s biskupem Janem Vokálem o přípravách pouti čtěte zde.

Více informací o pouti zde.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou