Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Jan Pavel II. bude svatořečen 27. dubna 2014

Datum publikace30. 9. 2013, 12.45
TiskTisk

Papež František rozhodl, že Jan Pavel II. a Jan XXIII. budou svatořečeni na Neděli Božího milosrdenství příštího roku, tedy 27. dubna 2014.

Vatikán: Papež František dnes (30. září 2013) předsedal shromáždění kardinálů, na němž stanovil datum svatořečení Jana Pavla II. a Jana XXIII. Do seznamu svatých budou oba papežové zapsáni na Neděli Božího milosrdenství, 27. dubna 2014.

Neděle Božího milosrdenství se podle rozhodnutí papeže Jana Pavla II. slaví sedm dní po Velikonocích. Poprvé se v celé katolické církvi připomínala roku 2000.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou