Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Sekce pro mládež ČBK zasedala v Praze

Datum publikace3. 10. 2013, 16.05
TiskTisk

Ve dnech 2. a 3. října 2013 proběhlo v Praze zasedání Sekce pro mládež České biskupské konference. Hlavními tématy byla reflexe Světového dne mládeže v Rio de Janeiru 2013 a příprava Celostátního setkání animátorů, které se bude konat od 17. do 23. srpna 2014 v Třešti.

Praha: Úvod tohoto setkání patřil modlitbě a slovu na den generálního sekretáře ČBK Mons. Tomáše Holuba a pozvání bratra Wojtka z komunity Taizé na Dny důvěry v Praze (od 15. do 17. listopadu 2013).

V rámci následného ohlédnutí se za Světovým dnem mládeže (SDM), kterému bude mimo jiné věnováno i nové číslo časopisu Budoucnost církve, zde jeho účastníci s potěšením konstatovali, že SDM přineslo mnoho podnětů pro osobní prožívání a taktéž mnoho osobních kontaktů nebo přátelství. Přítomné povzbudil i Mons. Pavel Posád, biskup delegát ČBK pro mládež, který se zde také poděli o své postřehy z tohoto setkání v Riu.

Na Celostátním setkání animátorů, tedy dalším tématu z programu pražského setkání, se očekává 600 mladých lidí od 16 let. Bude zaměřeno na vztahy člověka z různých pohledů.

Členové Sekce pro mládež ČBK se také zúčastnili středeční (2. října 2013) slavnostní prezentace knihy promluv Benedikta XVI. mládeži, která se konala za přítomnosti kardinála Dominika Duky a děkana Filosofické fakulty UK v Praze. Taktéž byli informováni o nové knize promluv papeže Františka Prosím o přátelský dialog, která vyjde v nakladatelství Ikar v polovině října.

Další řádné zasedání Sekce pro mládež ČBK se plánuje na 4. a 5. prosince 2013 do Příchovic.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou