Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nikodémova noc – dar a plod Roku víry

Datum publikace10. 10. 2013, 10.25
TiskTisk

V září 2013 uplynul rok od zahájení pastoračního projektu Nikodémova noc. V současné době probíhá už ve dvanácti kostelech po celé republice, i třech místech na Slovensku, začíná v Římě v kostele San Salvatore in Onda a přidali se i zájemci ze dvou míst v Polsku. 

Brno/Slavkovice:  Projekt Nikodémova noc vznikl při kostele Božího milosrdenství ve Slavkovicích u Nového Města na Moravě. Stal se darem a plodem Roku víry.

Jak uvádí P. Wojciech Zubkowicz z komunity zde působících pallotinů, kteří projekt iniciovali: „Srdcem Nikodémových noci je adorace, která probíhá v tichu, ve tmě a za diskrétní přítomnosti kněze, se kterým je možné pohovořit, nebo přijmout svátost smíření.“

Na základě zkušeností kněží, kteří ve svých farnostech  Nikodémovu noc realizovali, lze říct, že projekt přináší požehnané plody. V jistém smyslu se otevírají „nové dveře“ do kostela. „Během Nikodémových nocí se potkáváme s lidmi, které jsme ještě nikdy v kostele neviděli“ říkají kněží. 

Projekt je velmi plastický. Každá farnost si může samá určit den, frekvenci a délku adoraci, aby to co nejlépe vyhovovalo místním podmínkám. Informace o kostelech, ve kterých se Nikodémova noc koná, je zveřejňovaná na internetových stránkách projektu,“ doplňuje P. Wojciech.

Více informací o projektu lze najít na stránkách www.nikodemovanoc.cz Či na nově spuštěném webu  www.nikodemovanoc.sk.

Související články

http://tisk.cirkev.cz/z-domova/nikodemova-noc-pastoracni-projekt-nejen-pro-rok-viry/

http://tisk.cirkev.cz/z-domova/nikodemova-noc-setkej-se-s-jezisem-v-noci/

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou