Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež František slouží mše svaté na úmysl misií

Datum publikace15. 10. 2013, 17.59
TiskTisk

Jak informoval generální sekretář Papežského misijního díla šíření víry v Římě, P. Timoteo Lehane Barrett, S.V.D., papež František se rozhodl sloužit v týdnu před Misijní nedělí bohoslužby s různými skupinami zaměstnanců Kongregace pro evangelizaci národů. Probíhají ve dnech 14., 15., 17. a 18. 10. 2013.

Řím: Ve čtvrtek 17. 10. 2013 budou na bohoslužbě se Svatým otcem přítomni pracovníci mezinárodních generálních sekretariátů Papežských misijních děl v Římě. Právě v tento den se k nim v modlitbě se připojí i celá řada pracovníků a podporovatelů Papežských misijních děl v různých zemích. Nebude chybět ani Česká republika.

P. Jiří Šlégr bude sloužit mši svatou od 8.00 hod. v Národní kanceláři PMD ve Špindlerově Mlýně. Generální sekretář, P. Lehane, slíbil, že osobně papeže Františka pozdraví i jménem zemí, které se k této myšlence připojí.

Vyvrcholením pak bude světová Misijní neděle, která se letos slaví 20. října 2013. Bližší informace o Misijní neděli naleznete na www.missio.cz.

(zdroj: Papežská misijní díla)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou