Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 42/2013

Datum publikace17. 10. 2013, 12.28
TiskTisk

Jen několik posledních dnů nás dělí od chvíle, kdy ve volbách rozhodneme o směřování České republiky. KT završuje svůj předvolební servis čtenářům. Na co všechno je třeba při nadcházejících volbách hledět?

Volbám jsme věnovali tematickou dvoustranu. Proč jít k volbám a jak volit, radí sídelní biskupové českých a moravských diecézí. Dva z nich dokonce prozradili, která strana získá jejich hlas.

Rozhovor s Bohuslavem Sobotkou, který měl završit sérii předvolebních interview, se bohužel nepodařilo získat. Proč si čtenáři nemohou přečíst rozhovor s lídrem ČSSD, se dočtete na straně čtyři.

Sacharovovu cenu Evropského parlamentu za svobodu myšlení získala letos teprve šestnáctiletá Malalaj Júsufzaiová. „Síla jejího přesvědčení vysoce převyšuje to, nad čím přemýšlí její vrstevníci. Je plodem ušlechtilé náboženské výchovy a osobního příkladu jejího otce,“ říká pro KT P. Miloslav Fiala.

S autorkou knihy Strach buší na dveře hovoříme v rubrice Kultura o tom, nakolik je její kniha inspirována skutečným životním příběhem P. Aloise Kánského.

Rodinná příloha Doma se věnuje tématu Když dítě odchází. Pro řadu rodičů bývá odchod jejich ratolestí z domova náročným obdobím. Jak to zvládnout a jak pokračovat dál jen ve dvou?

KT vychází s přílohou Papežská misijní díla.

Noviny uzavírá rozhovor s Michalem Stehlíkem, historikem a kandidátem na rektora UK.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou