Lupa
Obsah Obsah
Portál

Papež František: Prosím o přátelský dialog

Datum publikace18. 10. 2013, 12.25
TiskTisk

V těchto dnech vychází v nakladatelství Ikar nová kniha s promluvami papeže Františka ze světového setkání mládeže v Riu: Prosím o přátelský dialog.

Kniha Prosím o přátelský dialog shrnuje vše, co papež František řekl při příležitosti XXVIII. světového dne mládeže během návštěvy Brazílie v červenci 2013. Ve svých promluvách nabídl souhrnným způsobem své poselství, s nímž se obrací na každého člověka této planety, na každého pokřtěného.

Mladým lidem radil: „Odkud začít? Koho se ptát, s čím začít? Jednou se kdosi ptal Matky Terezy z Kalkaty, co by se mělo v církvi změnit, a ona odpověděla: ty a já! Byla to rozhodná žena. Věděla, odkud začít. I já si dnes přivlastňuji slova Matky Terezy a říkám ti: Začneme? Odkud? Od tebe a ode mne. Ať se tedy každý znovu v tichu zeptá: Mám-li začít od sebe, odkud začnu? A každý ať otevře svoje srdce, aby mu Ježíš řekl, odkud začít.“ (papež František, Promluva během vigilie, Rio de Janeiro, 27. 7. 2013)

Kniha je šancí jak vstoupit do papežova duchovního života a pochopit, s jakým poselstvím tento muž přichází. Jeho promluvy mohou posloužit jako inspirace všem, kteří je budou číst s empatií a otevřenou myslí.

Knihu o 186 stranách připravila Sekce pro mládež ČBK, vydalo nakladatelství Ikar a je k dostání v běžných knihkupectvích. rovněž ji lze koupit na www.bux.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou