Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Jděte k volbám, vyzval biskup Jan VokálK účasti na volbách vyzval královéhradecký biskup Jan Vokál v pastýřském listu, který se četl v neděli 20. října 2013 ve všech kostelech diecéze.  Biskup se s výzvou obrátil i na mladé lidi

Datum publikace21. 10. 2013, 13.00
TiskTisk

K účasti na volbách vyzval královéhradecký biskup Jan Vokál v pastýřském listu, který se četl v neděli 20. října 2013 ve všech kostelech diecéze.  Biskup se s výzvou obrátil i na mladé lidi.

Hradec Králové: Královéhradecký biskup Jan Vokál v neděli před volbami do Poslanecké sněmovny vyzval všechny věřící v diecézi, aby do volebních místností přišli. Patří to podle něj k odpovědnosti křesťanů za společnost.

'Nechci Vám doporučovat žádnou konkrétní stranu ani kandidáta, ale prosím Vás, abyste hlasovali pro ty, kdo ctí svobodu a odpovědnost jednotlivce, kdo nám nebudou bránit vnášet do světa hodnoty Kristova Evangelia, kdo Církvi umožní ve společnosti svobodně žít a působit,' píše biskup Jan Vokál.

Nadřadit nad tyto hodnoty touhu po větších materiálních výhodách by podle něj bylo nezodpovědné.

K účasti vyzval zvlášť mladé lidi, kteří jsou 'v každé společnosti nositeli naděje.'

 

Pastýřský vzkaz biskupa Jana Vokála k parlamentním volbám

 

Bratři a sestry v Kristu,

naléhavě Vás všechny prosím, abyste o příštím víkendu šli k volbám a podpořili v nich hodnoty, které jsou v souladu s naším přesvědčením a vírou. Nechci Vám doporučovat žádnou konkrétní stranu ani kandidáta, ale prosím Vás, abyste hlasovali pro ty, kdo ctí svobodu a odpovědnost jednotlivce, kdo nám nebudou bránit vnášet do světa hodnoty Kristova Evangelia, kdo Církvi umožní ve společnosti svobodně žít a působit.

Nedávejme prosím přednost laciným příslibům snadno získaného bohatství před důrazem na to, že každý z nás má za sebe i za druhé odpovědnost před Bohem a tuto odpovědnost z něj nikdo nemůže sejmout. O účast ve volbách zvlášť prosím mladé lidi, kteří jsou v každé společnosti nositeli naděje. Všem Vám srdečně děkuji a žehnám.

Váš biskup

+ Jan

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou