Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 43/2013

Datum publikace23. 10. 2013, 16.40
TiskTisk

Znovu otevřít téma majetkového narovnání státu s církvemi se rozhodly ČSSD a SPOZ. K problematice majetkového narovnání vystoupili představitelé církví a náboženských společností… uvádí nové číslo KT.

Domácí zpravodajství informuje například o sporech o majetek Maltézských rytířů či přináší radostný závěr příběhu trmického kostela – ten se nakonec podařilo farníkům vykoupit – a to i díky čtenářům KT.

Zahraniční rubrika se věnuje mj. katu Erichu Priebkemu, válečnému zločinci, jenž ve věku 100 let zemřel v Římě. Bez omluvy. Vatikán zakázal propůjčit jakýkoli kostel k jeho pohřbu.

Jak zaujmout děti? Katechety z celé republiky čeká následující víkend setkání na Velehradě. KT zajímalo, co se jim daří a kde je naopak tlačí bota… Více na stránce publicistiky.

Kulturní rubrika tentokrát přináší recenzi snímku přicházejícího do kin Velká nádhera – opulentního dramatu z prostředí římské smetánky o hledání lásky ve světě nablýskané nicoty – a dále příběh ochrnutého disidenta, dominikánského terciáře Julia Augustina Vargy, o němž nyní vzniká divadelní hra.

Tematická dvoustrana je vyhrazena smíšeným manželstvím věřícího s nevěřícím partnerem. Nabízí osobní zkušenosti takových lidí, jichž neustále přibývá.

Příloha Perspektivy se zabývá sociálním vyloučením. Život na dně s sebou přináší závislosti, konflikty i ztrátu životní motivace. Jakou roli zde může sehrát církev?

KT vychází s přílohou Kniha čtenářů 2013. Až do 8. listopadu můžete hlasovat v této literární anketě.

Noviny uzavírá rozhovor s naším houslovým virtuosem Josefem Špačkem.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou