Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT

Datum publikace31. 10. 2013, 12.28
TiskTisk

Sedm politických uskupení zasedne po předčasných volbách v Poslanecké sněmovně. KT přináší první komentáře výsledků voleb a reakce známých osobností na ně.

Domácí zpravodajství si dále všímá snahy ČSSD zmrazit vydávání církevního majetku, referuje o třídenním společném zasedání českých a slovenských biskupů na Vranově u Brna. V komentáři se Jaroslav Šebek zastavuje nad neúčastí 20 rektorů na hradní slavnosti k 28. říjnu a zasazuje ji do širšího kontextu.

Zahraniční rubrika představuje nového blahoslaveného Štěpána Sándora, maďarského mučedníka z doby stalinismu. Přináší také rozhodnutí Vatikánu v kauze limburského biskupa, který dočasně nesmí řídit svou diecézi.

Kulturní strana si všímá, že mezi oceněnými snímky na letošním ročníku prestižní soutěže Czech Press Photo jsou i fotky s náboženskou tematikou, nebo upozorňuje na známý jedovnický kostel sv. Petra a Pavla, který je učebnicovým příkladem moderní sakrální architektury.

Tematická dvoustrana se zabývá událostí před 95 lety – povalením Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze. Vedle historického ohlédnutí za touto neblahou událostí zde najdeme rozhovor se sochařem Petrem Váňou, který spolu s pěti dalšími kameníky pracuje na kopii původního Mariánského sloupu – ta má totiž příští rok stanout na Staroměstském náměstí na místě původního sloupu.

Příloha Doma radí, jak s dětmi hovořit o smrti nejen v dušičkovém čase. KT vychází s přílohou Betlém nenarozeným. Noviny uzavírá rozhovor s P. Šebestiánem Smrčinou OFM, který je veřejnosti známý hlavně jako duchovní asistent hnutí Modlitby matek v ČR. Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou