Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Dziwisz oznámil datum příštího Světového dne mládeže

Datum publikace4. 11. 2013, 12.21
TiskTisk

Příští Světový den mládeže proběhne od 25. července do 1. srpna 2016 v Krakově. Podle společnosti Catholic Pilgrim Office to oznámil kardinál Stanisław Dziwisz.

Krakov: Příští Světový den mládeže se uskuteční ve dnech 25. července – 1. srpna 2016 v Krakově, tedy v diecézi, v níž se narodil zakladatel tradice setkání mladých papež Jan Pavel II. Podle tiskového prohlášení společnosti Catholic Pilgrim Office datum zveřejnil kardinál Stanisław Dziwisz.

Jak již dříve uvedl krakovský nejvyšší církevní představitel, hlavní program spojený se setkáním s papežem bude probíhat v parku Błonia. Některé akce se budou konat i v parku Jordanowski, na dvou stadionech a v univerzitním městečku. Křížovou cestu se pomodlí věřící podél řeky Visly, přičemž Svatý otec bude přítomen na lodi.

„Bude to jistě krásná zkušenost a také do jisté míry umělecké představení,“ uvedl Dziwisz a dodal, že bude využito i poutní místo Łagiewniki a Centrum Jana Pavla II.

Světovému setkání mládeže jsou věnované stránky www.krakow2016.com, kde je možné nalézt potřebné informace týkající se přípravy setkání.

(Zdroj: Radio Vaticana, Catholic Pilgrim Office)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou