Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Setkání s Freisinskou biskupskou konferencí

Datum publikace4. 11. 2013, 15.02
TiskTisk

V Arcibiskupském paláci se bude 5. listopadu 2013 konat společné jednání České církevní provincie a Freisinské biskupské konference. Setkání bude zakončeno společnou mší svatou, která v bazilice sv. Markéty na Břevnově začne v 18.00 hodin.

Praha: V čele skupiny bavorských biskupů přijíždí do Prahy mnichovský arcibiskup kardinál Reinhard Marx. Dobré vztahy s našimi sousedy na biskupské úrovni navázal v lednu letošního roku pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP, kardinál Dominik Duka OP spolu s ostatními biskupy české církevní provincie, kteří se jako hosté zúčastnili setkání bavorských biskupů v klášteře Waldsassen.

Bavorská (Freisingská) biskupská konference byla založena roku 1850. Jsou v ní zastoupeny biskupové jihobavorské arcidiecéze Mnichov a Freising a její sufragánní biskupství Řezno, Pasov a Augsburg, jakož i arcidiecéze Bamberg a její sufragánní diecéze Würzburg, Eichstätt a Špýr. Biskupové těchto diecézí se setkávají od roku 1867 dvakrát ročně a jejich předsedajícím je od roku 2008 mnichovský arcibiskup kardinál Reinhard Marx.

Tato biskupská konference se snaží podporovat společné pastorační úkoly, koordinovat činnost církve a být platformou pro vzájemné porady. Na rozdíl od Německé biskupské konference nemá žádnou rozhodovací pravomoc.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou