Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Litoměřický biskup Jan Baxant navštíví Drážďany

Datum publikace5. 11. 2013, 15.18
TiskTisk

Litoměřický biskup Mons. Jan Baxant navštíví v neděli 10. listopadu 2013 Drážďany. Zúčastní se zde závěru festivalu Dny české a německé kultury, který se každoročně koná na přelomu října a listopadu.

Litoměřice/Drážďany: V drážďanské katedrále bude spolu s drážďanskomíšeňským biskupem Heinerem Kochem sloužit od 18 hodin česko-německou bohoslužbu. Liturgii doprovodí chlapecký sbor Dresdner Kapellknaben. Po mši svaté se zúčastní koncertu, jehož program je sestaven z české a německé tvorby a na němž se představí sólisté opery Divadla F. X. Šaldy v Liberci.

Zahraniční návštěva litoměřického biskupa Mons. Jana Baxanta se uskutečňuje na pozvání doc. PhDr. Jarmily Krejčíkové, CSc., generální konzulky České republiky v Drážďanech, hostem německo-českých kulturních dnů je podruhé.

 

Dny české a německé kultury patří mezi nejuznávanější a největší festivaly české kultury v zahraničí. Konají se každoročně na přelomu října a listopadu, v roce 2013 od 24. října do 10. listopadu. Širokému spektru publika je nabízen bohatý a jedinečný program. Tento již pevně etablovaný festival skýtá v celém Euroregionu Labe/Elbe příležitost k česko-německým setkáním, která doprovází odpovídající kulturní program. Letos je to 15 let, kdy tento festival vznikl. Patnácté Dny české a německé kultury v Drážďanech/Ústí nad Labem a Euroregionu Elbe/Labe se konají pod záštitou ministerského předsedy Svobodného státu Sasko pana Stanislawa Tillicha, velvyslance České republiky v SRN J.E. JUDr. Rudolfa Jindráka a Ministerstva kultury České republiky. V letošním roce je festival zaměřen na kulturní prezentaci Libereckého kraje.

Autor článku: Jana Michálková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou