Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 45/2013

Datum publikace6. 11. 2013, 15.51
TiskTisk

Už minulou neděli odletěli na Národní pouť do Izraele první poutníci. Další je budou následovat, včetně redaktora KT Tomáše Kutila, který přiveze pro čtenáře KT exkluzivní materiály.

Domácí zpravodajství se v „dušičkovém oktávu“ vrací k připomínce věrných zemřelých na různých místech republiky. Zahraniční rubrika na protější straně připomíná 75 let od tzv. Křišťálové noci, kteroužto neradostnou událost si připomínají zvláště naši západní sousedé. Tragédie noci z 9. na 10. listopadu v Německu, Rakousku a Sudetech je považována za začátek holokaustu.

Kulturní strana si všímá seriálu České televize České století. Dramatické momenty z našich nedávných dějin ožívají na obrazovkách. Cyklus se snaží vzdělávat i zdravě provokovat.

Tematická dvoustrana se logicky vrací k parlamentním volbám. Proč u voličů zabodovalo hnutí ANO? Jak číst návrat lidovců do sněmovny? Přestává lidem u nás vadit komunistická minulost? Vše servírujeme na dvou stranách.

Příloha Perspektivy přináší rozhovor s někdejším nekomunistickým premiérem Polska Tadeuszem Mazowieckým. Ve věku osmdesáti šesti let zesnul v den našeho státního svátku. Jeden z posledních rozhovorů poskytl právě KT.

KT vychází s přílohou České biblické společnosti.

Noviny uzavírá rozhovor s biskupem Karlem Herbstem. V těchto dnech slaví sedmdesáté narozeniny. Ohlíží se za svou kněžskou službou i za nelehkými lety svého působení bez státního souhlasu.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou