Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Stanovisko sester boromejek k poskytování péče o prezidenta ČR

Datum publikace6. 11. 2013, 19.13
TiskTisk

Přinášíme v plném znění stanovisko generální představené sester boromejek S. M. Bohuslavy Kubačákové ve věci zajišťování zdravotní péče o prezidenta republiky M. Zemana.

Stanovisko generální představené sester boromejek k poskytnutí zdravotní péče pro prezidenta republiky

 

Zapojily jsme se do této pomoci na základě žádosti lékařského konzilia, Kanceláře prezidenta republiky a rodiny pana prezidenta Miloše Zemana.

Jedná se o zajištění péče a edukace při pohybovém omezení pana prezidenta. Byla k tomu určena sestra se vzděláním a zkušeností ve fyzioterapii, s možností uvolnit se v rámci svých povinností. Veškerou péči poskytuje na základě pokynů lékařů pod vedením MUDr. M. Holcáta, ministra zdravotnictví vlády České republiky, a po konzultacích s nimi. Není oprávněna podávat jakékoliv informace, neboť - tak jako u jiných pacientů – je i v tomto případě vázána lékařským tajemstvím.

Motivy naší pomoci jsou vedeny křesťanským ideálem a umocněny naším slibem milosrdenství (žít z Božího milosrdenství a prokazovat ho): 'Každému kdo tě prosí, dávej, ...prokazujte dobrodiní a půjčujte, aniž to čekáte nazpátek. Buďte milosrdní jako je milosrdný váš Otec!' (srov. Lk 6,30-36)

 

S. M. Bohuslava Kubačáková
generální představená

Kongregace Milosrdných sester sv. Karla Boromejského
Šporkova 12
Praha 1, Malá Strana
118 00

www.boromejky.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou