Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Jan Vokál na setkání evropských biskupů v Bruselu

Datum publikace13. 11. 2013, 16.59
TiskTisk

Plenární zasedání komise biskupských konferencí EU se zabývá problémy imigrantů, k jejichž řešení vyzývá Svatý otec František.

Brusel: Komise biskupů ze států Evropské unie, které předsedá německý kardinál Reinhard Marx, se ve středu 13. listopadu 2013 sešla na třídenním jednání v Bruselu. Českou biskupskou konferenci jako stálý delegát zastupuje královéhradecký biskup Jan Vokál.

Hlavním tématem zasedání je tentokrát migrace a integrace, biskupové budou jednat o ryze 'bruselských' tématech jako Evropa v pohybu, udělování politických azylů a možnostech, jak církev může přispět k řešení s tím spojených problémů.

Biskup Jan Vokál byl českým delegátem pro COMECE (Comission of the Bishops' Conferences of the European Community) jmenován letos v létě. Úkol převzal od litoměřického biskupa Jana Baxanta.

Téma migrace a uprchlíků v poslední době velmi akcentuje Svatý otec František, který nedávno navštívil jeden ze symbolů těchto jevů - italský ostrov Lampedusa. Nabádal tam právě k tomu, aby se křesťané zapojili do pomoci uprchlíkům.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou