Lupa
Obsah Obsah
Portál

Evropští biskupové představují nové společné webové stránky

Datum publikace13. 11. 2013, 13.54
TiskTisk

Reakce evropských biskupů na některá celospolečenská témata, aktivity v oblasti ekologie nebo lidských práv či prezentace patronů Evropy. To jsou některá témata, jež představují nové webové stránky Rady evropských biskupských konferencí www.ccee.eu.

Barcelona: Během uplynulého víkendu (8. – 10. listopadu 2013) byly v Bareloně představeny nové internetové stránky Rady evropských biskupských konferencí (CCEE), které jsou k dispozici na adrese www.ccee.eu

Stránky ve dvou jazycích (italsky - anglicky) představují Radu Evropských biskupských konferencí a její aktivity. V pravém panelu nalezne uživatel prezentaci sekcí CCEE, které přiblíží různá témata, kterými se Rada zabývá. Odkazy mimo jiné přiblížují ekumenické aktivity evropských biskupů nebo jejich činnost v oblasti lidských práv, masmédií, ekologie nebo školství. Návštěvník webu zde nalezne též články o evropských patronech či odkaz na organizaci, která monitoruje projevy netolerance vůči křesťanům.

Levá část stránky a přiložený kalendář přináší zprávy z jednání CCEE a postoje k různým společenským tématům. Sekce Publikace přináší například základní údaje o katolické církvi v Evropě, materiál týkající se ekonomické krize a chudoby nebo dokument o křesťansko-muslimském dialog na kontinentu.

Autorem vzhledu stránek je holandský grafik Patrick Jimenez Quinayas.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou