Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 46/2013

Datum publikace13. 11. 2013, 18.08
TiskTisk

Na prvorepublikovou tradici Národních poutí do Svaté země navázalo v závěru minulého týdne tisíc poutníků ze všech koutů České republiky, kteří v čele s českými a moravskými biskupy prožili dny v Izraeli a Palestině. Vedle zpravodajství z této veliké cesty do biblických krajin přinášíme rozsáhlou publicistiku a zejména tematickou dvoustranu, která má celou pouť přiblížit.

Do Izraele odcestoval redaktor KT Tomáš Kutil, který pro čtenáře připravil exkluzivní obrazový i textový materiál. Spolu s poutníky přivezl velkou dávku nadšení nad míru svého očekávání.

Katastrofa na Filipínách se stala tématem zahraniční rubriky. Nevídaná větrná smršť zasáhla tuto tradičně katolickou zemi a zanechala za sebou deset tisíc mrtvých. Česká Charita už samozřejmě přispěchala na pomoc. Jak ji podpořit, se dozvíte na stránce zahraničního zpravodajství.

Fenomén C. S. Lewis – v listopadu uplyne půlstoletí od smrti slavného britského spisovatele, autora Letopisů Narnie či Rad zkušeného ďábla. Přibližuje ho kulturní rubrika.

KT vychází s přílohou Doma. Tentokrát se věnuje výročí, které potěší nejednoho otce, děda i kluka: Rychlé šípy oslavují 75 let. Jeden z nejslavnějších českých komiksů, který přibližuje osudy a příběhy pětice kluků, oslovuje už několik generací.

Uvnitř listu naleznou čtenáři speciální přílohu věnovanou Milosrdným bratřím.

Noviny uzavírá rozhovor s Monikou MacDonagh-Pajerovou. V listopadu 1989 byla jednou z hlavních tváří studentského hnutí. Jak dnes vzpomíná na události kolem pádu komunismu u nás?

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou