Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Ravasi zahájí v Praze Nádvoří národů

Datum publikace14. 11. 2013, 10.58
TiskTisk

Dnes (čtvrtek 14. listopadu 2013) v 17 hodin představí v Praze kardinál Gianfranco Ravasi svou knihu Neznámý Bůh. Symbolicky tak zahájí dialog mezi světem víry a nevíry, pojmenovaný Nádvoří národů.

Praha: Ve dnech 14. - 16. listopadu 2013 je na návštěvě v České republice kardinál Gianfranco Ravasi. Předseda Papežské rady pro kultury přijíždí do Prahy na pozvání kardinála Dominika Duky a ministerstva kultury, aby představil knihu Neznámý Bůh. Symbolicky tak zahájí dialog mezi světem víry a nevíry, inspirovaný sv. Pavlem, označovaný jako Nádvoří národů. Myšlenku podobného dialogu inicioval papež Benedikt XVI. pod dojmem návštěvy ČR v roce 2009.

Program kardinála Ravasiho obsahuje setkání s ministrem zahraničí a kultury, dále pak představení své knihy ve čtvrtek (14. listopadu 2013) od 17.00 v prostorách pražského arcibiskupství. V pátek 15. listopadu 2013 v 9.30  proběhne ve Vlasteneckém sále Karolina Univerzity Karlovy přednáška na téma Dialog o duši Evropy. Partnery pro diskuzi mu budou prof. Tomáš Halík a prof. Jiří Pešek. Obě akce jsou otevřené pro veřejnost, počet míst v přednáškových sálech je však limitovaný.

Kardinál Ravasi je odborníkem v oblasti biblistiky, působí v komisi pro archeologii a koordinujete papežské akademie. Mezi jeho další aktivity patří právě i příprava Nádvoří národů.

(zdroj: www.apha.cz)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou