Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zambijský ředitel Papežských misijních děl navštívil ČR

Datum publikace19. 11. 2013, 12.27
TiskTisk

Ve dnech od 9. do 15. listopadu 2013 navštívil Českou republiku národní ředitel Papežských misijních děl (PMD) v Zambii P. Bernard Makadani Zulu. Návštěva se uskutečnila na základě pozvání národního ředitele papežských misií v ČR P. Jiřího Šlégra, který hosta ze Zambie doprovázel.

Během své cesty absolvoval řadu besed s dospělými i dětmi, při nichž seznamoval veřejnost se životem v Zambii. Mimo jiné uvedl, že rozloha jedné místní farnosti dosahuje až 500 km2. Na toto velké území je často jen jeden kněz, který se do většiny míst (desítky vzdálených a těžko přístupných misií, kostelů či kaplí) dostane jen 3-4x za rok. Lidé musí zvládat opravdu náročné prostředí a proto se bohoslovci a katechisté učí „umění přežít“ - farmařit a vypěstovat si vše potřebné, opravit rozbité věci apod. 'Vřelé díky za pohostinnost a pomoc chudým skrze Papežská misijní díla,' vzkázal na závěr své návštěvy českým hostitelům P. Bernard Zulu.

Papežská misijní díla ve Špindlerově Mlýně si také 17. listopadu připomněla 10. výročí otevření Horského střediska Eljon. Při této příležitosti se v kostele sv. Petra uskutečnila bohoslužba, jejímž hlavním celebrantem byl pomocný biskup královéhradecký Mons. Josef Kajnek.  

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou