Lupa
Obsah Obsah
Portál

19. konference o mládeži jako diskuse o nových formách evangelizace

Datum publikace22. 11. 2013, 15.20
TiskTisk

Ve dnech 28. – 29. listopadu 2013 se v Praze 9-Vinoři sjedou ti, kteří se v České republice věnují pastoraci mládeže. Budou zde společně diskutovat o možnostech předávání evangelia mladým lidem.

Praha: Akce se zúčastní jednak zasvěcené osoby, kněží, řeholníci a řeholnice z nejrůznějších řádů, ale i laičtí pracovníci diecézních center mládeže či církevních škol, členové občanských sdružení, hnutí či organizací pro vysokoškolskou pastoraci. Chybět ovšem nebudou ani sami mladí lidé, kteří ve svém volném čase jako dobrovolníci organizují různé aktivity pro rozvoj svých vrstevníků.

Úvod konference povede ředitel Sekce pro mládež ČBK P. Jan Balík, a dále jsou na programu příspěvky účastníků a diskuse ve skupinkách.

Odpoledne představí Pavla Petrášková z odboru pro mládež MŠMT ČR Návrh strategie pro mládež do roku 2020, o novém projektu katecheze v ČR potom promluví ředitel Katechetické sekce ČBK Mariusz Kuzniar.

Přítomní se rovněž budou zamýšlet nad přípravou celostátního setkání animátorů, které se bude konat od 17. do 23. srpna 2014 v Třešti i nad světovým dnem mládeže, který bude probíhat v červenci 2016 v polském Krakově. 

Na konferenci nebude chybět ani delegát ČBK pro mládež Mons. Pavel Posád a generální sekretář ČBK Mons. Tomáš Holub.

Konference o mládeži se koná pravidelně jednou za rok. Letos se uskuteční již po devatenácté. Stejně jako v loňském roce ji bude hostit Centrum Mariapoli v Praze – Vinoři.

Kontakt a informace pro média:

Anna Bekárková, tisková mluvčí Konference o mládeži
mobil: +420 736 522 818
e-mail: annabekarkova@gmail.com

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou