Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nový želivský opat přijme benedikci z rukou biskupa Vokála

Datum publikace21. 11. 2013, 13.36
TiskTisk

P. Jáchym Jaroslav Šimek se ujme úřadu v pátek 22. listopadu v želivském klášterním kostele.

Želiv: Na konci září si kanonie želivských premonstrátů zvolila nového opata, P. Jáchyma Jaroslava Šimka. Ten v pátek 22. listopadu přijme z rukou královéhradeckého biskupa Jana Vokála opatskou benedikci. Mše svatá v želivském kostele začíná v 10:00 hodin.

Po bohoslužbě se všichni budou moci s novým opatem setkat v kostele i v ambitech kláštera, na programu jsou také dva koncerty.

Nový opat Jáchym Jaroslav Šimek se narodil v roce 1952, na kněze byl vysvěcen v červenci 1977. Působil v duchovní správě v Havlíčkově Brodě, Vilémově u Golčova Jeníkova či Humpolci. Několik let také zajišťoval duchovní službu pro české krajany v Austrálii. V poslední době byl administrátorem želivské farnosti a působil jako provizor želivské kanonie.

Opatské heslo P. Šimka zní: 'Milosrdenství, na které je tento svět chudý'.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou