Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Církve se pomodlí za vězně

Datum publikace26. 11. 2013, 12.51
TiskTisk

Pachatelé, oběti, rodiny, propuštění, justice: to jsou témata modliteb, jež se věřící ze 127 zemí budou od první adventní neděle modlit do neděle 8. prosince 2013 za celou oblast vězeňství. 

'Vězeňství se různými způsoby dotýká osudů mnoha tisíců lidí. Věřící budou prosit za pachatele a jejich možnou změnu, za bezpečné přijímání odsouzených zpět do společnosti, za nápravu škod pro oběti, za rodiny, zejména děti, a všechny, kterých se vězenství dotýká, tedy i za justiční systém, zaměstnance věznic i za jejich přístup k vězňům,'  vysvětluje výkonná ředitelka mezinárodního vězeňského společenství Gabriela Kabátová.

Podle jejích slov jsou vězni společností opomíjenou skupinou, což vzhledem k tomu, že se dříve či později drtivá většina z nich znovu vrátí do běžného života, není pro nikoho dobré. Podle statistik se totiž více než 60% odsouzených dopustí po propuštění dalších trestních činů a do tří let se tak znovu vrátí zpět do vězení. 'Bez intenzivní péče v době výkonu trestu, bez změn v přístupu k odsouzeným a bez modliteb, se tato oblast může jevit jako beznadějná“, říká k tomu Gabriela Kabátová a dodává: „Není tomu ale tak. Uzdravení obětí, odpuštění, a náprava zdánlivě nezměnitelných pachatelů, to vše je možné. Vždy za tím ale stojí modlitby.“

Více na: www.prisonfellowship.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou