Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Paulínky slaví dvacet let v Čechách

Datum publikace5. 12. 2013, 13.43
TiskTisk

Pražská komunita Dcer sv. Pavla, mezi lidmi známější jako paulínky, oslaví 8. prosince 2013 dvacet let svého apoštolského působení v České republice.

Praha: Sestry přišly v roce 1993 do Prahy na pozvání kardinála Miloslava Vlka. Ten také bude hlavním celebrantem mše sv., která bude sloužena ve farním kostele sv. Petra na Poříčí v neděli 8. prosince 2013 v 10.30 hodin.

K výročí proběhne i několik dalších aktivit, o nichž bude průběžně informováno na webu www.paulinky.cz. Například v prosinci každému, kdo se prokáže datem narození 8. 12. 1993, darují sestry v knihkupectví Paulínky malý dárek v podobě tzv. Duchovních vitaminů. Na jaro se pak chystá kuchařka V kuchyni s paulínkami, která bude obsahovat recepty ze zahraničních zemí původu sester tvořících pražskou komunitu (Indie, Mexiko, Španělsko, Itálie, Polsko a Slovensko).

Pražskou komunitu v této chvíli tvoří sedm sester, které působí v redakci, distribuci a v knihkupectví. Zapojují se rovněž do různých biblických aktivit ve farnostech (Bible24, Noc žalmů) a pro mládež. Nakladatelství Paulínky vydalo dosud přes tři sta knižních titulů a na dvacet titulů filmových. Mezi poslední ediční počiny patří např. knihy papeže Františka. Posláním Dcer sv. Pavla však není pouze „produkce“, ale modlitba za všechny lidi, kteří působí v médiích, a především realizace evangelia ve vlastním životě. Více na www.paulinky.cz

(Andrea Hýblová)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou