Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Doplněn zástupce církví a nábož. společností v expert. komisi

Datum publikace6. 12. 2013, 16.27
TiskTisk

Skupinu nominantů církví a náboženských společností do expertní komise vzešlé z nedávného jednání ČBK, ERC a FŽO s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou doplnil advokát Jakub Kříž.

Mgr. Jakub Kříž, Ph.D. je vedoucím Katedry soukromého práva vysoké školy CEVRO Institut. Otázce majetkového vyrovnání státu s církvemi a náboženskými společnostmi se věnuje dlouhodobě; v minulosti se podílel na přípravě zákona č. 428/2012 Sb. Ve své praxi se rovněž zabývá ochranou základních práv a svobod, konfesním právem a právem neziskového sektoru.

Tým církví a náboženských společností povede generální sekretář České biskupské konference (ČBK) Mons. Tomáš Holub. Mimo něj jsou dále nominováni ekonom pražské arcidiecéze Karel Štícha, tajemník Federace židovských obcí (FŽO) Tomáš Kraus; Ekumenickou radu církví (ERC) zde zastupuje tajemník Rady Církve bratrské Petr Grulich a účasten jednání bude i zmíněný advokát Jakub Kříž.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou