Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Silvestrovský večer 2013 s modlitbami

Datum publikace23. 12. 2013, 8.53
TiskTisk

V úterý 31. prosince 2013 od 16.00 hodin bude generální vikář brněnské diecéze Jiří Mikulášek slavit v katedrále sv. Petra a Pavla děkovnou mši na ukončení občanského roku. Také ve všech ostatních brněnských kostelích budou slouženy v odpoledních hodinách bohoslužby a v řadě z nich přivítají věřící v moravské metropoli Nový rok 2014 modlitbami.

Brno: Mnohaletou tradici mají v Brně 'novoroční' bohoslužby nebo modlitby. Také letos se v několika brněnských kostelích věřící sejdou, aby poděkovali za všechny milosti a dary uplynulého roku a s nadějí prosili o čas, který jim nabídne nový rok 2014.

Děkanský kostel sv. Jakuba na Jakubském náměstí v Brně se otevře v úterý 31.1 2. ve 22.30 hodin pro modlitby, na které od 23.15 hodin naváže slavnostní bohoslužba, kterou bude celebrovat kanovník Královské stoliční kapituly sv. Petra a Pavla a brněnský děkan Václav Slouk. Přesně ve 24.00 hodin bude duchovní část setkání zakončena novoročním požehnáním.

V kostele sv. Vavřince v Brně - Řečkovicích bude celebrována v 17.00 hodin mše a ve 23.00 hodin se věřící sejdou k adoraci.

V zábrdovickém kostele začne slavnostní bohoslužba ve 23.00 hodin.

V kostele sv. Cyrila a Metoděje v Brně - Židenicích se koná ve 23.00 hodin adorace zakončená 'novoroční' bohoslužbou.

Ve Vranově u Brna následuje po adoraci ve 22.00 hodin i bohoslužba ve 23.30 hodin.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou