Lupa
Obsah Obsah
Portál

Nové webové stránky deníku Osservatore romano

Datum publikace17. 12. 2013, 15.21
TiskTisk

Vatikánský deník Osservatore romano má ode dneška (17. prosince 2013) nové internetové stránky, které umožní přístup ke svým textům v sedmi světových jazycích. Kromě zpráv o papeži a Svatém stolci nabízí také komentáře i úvahy ke kulturním či jiným náboženským událostem.

Vatikán: Více zpráv, obrázků, sdílení na sociálních sítích a především přístup ke všem edicím tištěného periodika Osservatore romano. To jsou hlavní prvky nových stránek oficiálního vatikánského deníku www.osservatoreromano.va. „Stránky budou přinášet souhrn papežských projevů a dokumentů, společně s úvahami nad hlavními událostmi na mezinárodním, kulturním i náboženském poli,“ komentují novou verzi stránek vydavatelé.

Osservatore romano vychází denně v italštině, týdně pak v angličtině, francouzštině, italštině, portugalštině a španělštině; měsíčně potom i v polštině. Kromě webových článků nabídnou stránky také tištěnou verzi novin ve formátu pdf. „Uživatel vše uvidí ve stejnou chvíli, v jakou budou články tištěné ve vatikánském nakladatelství,“ píše se na novém webu.

Přístup k informacím je přitom bezplatný a nevyžaduje žádnou registraci. Kromě stolních počítačů jsou stránky uzpůsobené i pro čtení na tabletech a chytrých telefonech. „I v těch místech, kde je obtížnější a nákladnější se dostat tradičním způsobem k papírovým novinám, se všem nabízí možnost mít okamžitý přístup k informacím z první ruky o papeži a Svatém stolci,“ uvádí vydavatelé.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou