Lupa
Obsah Obsah
Portál

Český překlad poselství papeže Františka k Světovému dni míru

Datum publikace18. 12. 2013, 14.46
TiskTisk

Bratrství jako základ pro mír a cesta k němu je tématem poselství papeže Františka k Světovému dni míru, který si katolická církev připomíná 1. ledna. Přinášíme český překlad dokumentu.

Vatikán: V srdci každého muže a každé ženy sídlí touha žít plným životem, k němuž patří nepotlačitelný sen o bratrství, které vede člověka ke společenství s druhými. V nich nacházíme nikoli nepřátele a konkurenty, ale bratry, jež máme přijímat a ujímat se jich, píše papež František v úvodu svého poselství k 47. Světovému dni míru, který si katolická církev připomene 1. ledna 2014. Pro letošní rok zvolil Svatý otec téma: Bratrství jako základ pro mír a cesta k němu.  

Český překlad poselství je obsažen v příloze článku.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou